Naše vína

Naše vína sú pestované na svahoch Malých Karpát, v chotároch miest Modra a Pezinok. Kombinácia našej klímy, pôdy a polohy, vo Francúzku označovaná jediným slovom „terroir“, je pre víno natoľko priaznivá, že tu môžu vzniknúť vína porovnateľné najkvalitnejším vínam sveta. Vinohrady sú vysadené v pôdach, ktoré nútia korene prenikať do väčšej hĺbky, čím sa dosahuje dokonalejšia štruktúra a vyváženosť chutí vína. Výnos z pôdy a jedného kra je prísne obmedzený. Husto vysadený vinič s tradičným rýnsko-hessenským vedením poskytuje za cenu podstatne vyšších nákladov maximálnu príležitosť hroznu vyzrieť a pozitívne ovplyvniť kvalitu vína. Tým dosahujeme takú úroveň prirodzenej sladkosti plodov, že nie je potrebné pridávať cukor alebo inak umelo regulovať obsah látok obsiahnutých v hrozne.

Výrobný proces vína je postavený na bohatej vinárskej tradícii našej oblasti, historicky zviazanej s postupmi vinárstva starého kontinentu. Preto v našich vínach nájdete chute vlastné starým európskym vínam viac ako sezónnym módnym variáciám nového sveta. Vína vyrábame tradičnými technológiami zrenia v starých agátových a dubových sudoch. Z moderných postupov využívame napríklad riadené kvasenie.

V každom kroku od pestovania viniča až po fľaškovanie vín dávame práve kvalite najvyššiu prioritu. To nám dáva záruku, že milovníka kvalitných vín nikdy nesklameme.